Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Хекимян: Чистката в СО продължава! Лена Бориславова вдига телефона и казва на Терзиев кой да назначава

Политика

Антон Хекимян: Чистката в СО продължава! Лена Бориславова вдига телефона и казва на Терзиев кой да назначава

Антон Хекимян: Чистката в СО продължава! Лена Бориславова вдига телефона и казва на Терзиев кой да назначава - Tribune.bg
Снимка:

„Чистката в Столична община продължава. Васил Терзиев и хората, които стоят до него и които той доскоро финансираше - ППДБ и в частност Лена Бориславова, колят и бесят в София“, заяви в интервю за агенция ПИК председателят на групата общински съветници от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян по повод вчерашната изненадваща оставка на главният архитект на София Здравко Здравков.

По думите на Хекимян не е имало индикации, че оставката ще бъде поискана, защото двамата с Терзиев са работили добре. Според информацията на председателят на групата общински съветници от ГЕРБ-СДС Здравко Здравков си е подал оставката под натиск.

„Терзиев се опитва да изглежда като доброто момче в София, но е подмолен. Действията му са безобразни и затова твърдя, че става дума за чистка. Ако не искаш да работиш с този главен архитект, излизаш и мъжкарски казваш, че му искаш оставката. А не правиш подмолни игри“, заяви още той и попита дали по решение на Лена Бориславова, изпълнено от Терзиев, жена е назначена в началото на тази седмица в екипа на Здравко Здравков.

„Това е част от действителността в Столична община, която се раздира от лобитата на „Спаси София“, Лена Бориславова, хората около Терзиев и различните фракции на „Продължаваме промяната“. Започнаха да разпарчетосват Столична община.

Тази жена идва от екипа на инж. Братоев. Казва се Богдана Панайотова. Още по-скандалното е, че е назначена в понеделник, без да тук. Не е идвала на работа. А на всичкото отгоре е назначена на 6-часов работен ден, за да не е необходим конкурс. Така заобикалят закона“.

Хекимян коментира, че няма да се учуди, ако Панайотова бъде избрана за временен главен архитект. „Разбирате ли какво се случва? Вие сте главен архитект и ви назначават случаен човек, без да ви уведомят, без този човек да е стъпвал на работа и някой да му е видял очите. Ще получи ли заплата тази жена за петте дни, в които не е стъпвала на работа?

Най-вероятно Лена Бориславова е вдигнала телефона на Терзиев и му е казала да назначи тази жена. Терзиев не може да взима самостоятелни решения. Онзи ден застава с екипа си и до него е главният архитект. Ако възнамеряваш да го махаш на следващия ден, ще го извикаш ли, когато си представяш програмата за управление на града. Затова не мисля, че той взима решенията в Столична община. Наредено му е да махне главния архитект“.

Според Антон Хекимян столичният кмет е обявил новината във Фейсбук, за да се скрие за пореден път.

„Той се появява пред медиите, когато трябва да си направи личен пиар. Така и не отговори на въпроса защо допусна незаконните постройки на Румен Гайтанскки-Вълка да останат. Не бутнаха нито една стена, а само 12 керемиди. И вече 12 ден не отговаря на тези въпроси.Групата на ГЕРБ-СДС го питахме многократно кога Румен Гайтански сам му е обещал, че ще си разруши незаконните постройки? Кафе ли са пили? Обядвали ли са? Румен Гайтански бил ли е в общината? Срещал ли се е с Терзиев, срещал ли се е с неговия зам.-кмет по юридическата част? Имали ли са обща среща? Има ли документ, в който Гайтански казва, че ще събори сам тези постройки. Ако няма, значи разполагаме с кмет наивник. Искаме ли София да има наивник за кмет? Дали, когато Терзиев е управлявал собствената си фирма, на мъжка дума е приемал обещания на свои партньори?“, попита общинаря от ГЕРБ.

„Те замитат скандал след скандал всеки божи ден. Смачкаха протест на гражданите срещу организацията на движението на бул. „Патриарх Евтимий“. Сега смачкват втори граждански протест за ремонта на ул. „Опълченска“. Там започнаха проект, без да направят обществено обсъждане, без да се допитат до хората. Управляват напук на гражданите и на инат. Каквото те са решили, това ще се случи“, заяви още Хекимян.

„Промяната“ дойдоха с уверението, че ще управляват честно и прозрачно, вместо това лъжат гражданите, не зачитат протестите им. Пореден провал на Терзиев и по тази тема! Помните ли арх. Любо Георгиев, с които кметът много се хвалеше. Той трябваше да направи плана за София, а си тръгна един месец след встъпването в длъжност на кмета. Просто не издържа.

Година по-късно Терзиев още няма екип. Градът остана и без главен архитект. Скандал след скандал! Искат да фалират IV Градска болница. Борим се да спасим персонала и сградата на болницата“, заяви председателят на ГЕРБ-СДС в СОС.

Хекимян заяяви, че е в шок, защото не вижда как градът ще продължи да се развива, при условие че няма дори да могат да завършат проектите на Йорданка Фандъкова.

„Помня как Терзиев в един предизборен дебат с мен, Ваня Григорова и Деян Николов обещаваше, че ще се случат чудеса в пътната безопасност, а те дори не са подновили договорите.Доколкото чувам, искат да възложат тази дейност на една от общинските фирми, която уж временно да поддържа пътната безопасност в София. Това не са ли онези инхаус процедури, срещу които роптаеха? Управлението на града не е като да риташ мачле с някакъв инфлуенсър в чужбина, Има си начин, в който институцията да бъде посетена, а кметът уважен. А не да подскача като някакво кутре около инфлуенсър, чието име може никой да не помни след година“, категорчен бе Хекимян.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети